Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Lokalkostnader

LU Byggnad sköter utbokningen av lokalhyra och LU Service debiteringen av lokalservice till institutionerna m fl.

Lokalkostnaderna bokförs på flera konton.

  • Olika konton för om lokalerna används för kärn- eller stödverksamhet.
  • Lokalkostnaderna för kärnverksamhet delas dessutom upp på två konton – om de är specifika för en viss verksamhet eller om de är gemensamma och ska fördelas schablonmässigt mellan samtliga kostnadsbärare inom utbildning eller forskning.

Information om hur lokalkostnaderna ska konteras på kostnadsställe-verksamhet-aktivitet kommer från det som institutionerna rapporterat in i LU Byggnads system för lokalytor och kontering.

Lokalkostnader kan om behovet uppstår fördelas/rättas i bokföringsorder i Raindance och då är det viktigt att använda samma konto i både debet och kredit.

Nedan översikt över hur lokalkostnaderna budgeteras och bokförs. Vid budgetering är det viktigt att använda konton enligt guiden så att bokföringen av pålägg blir rätt – att det blir rätt procentsats. Observera att vid budgetering i EOS finns inte samma systemstöd för beräkning av pålägg på lokalkostnader som det finns för övriga kostnader.

Lokalkostnader

(1) Läs mer om fördelningen från stödverksamheten

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Sektionen Ekonomi

Avdelningen Inbetalningar och redovisning

Telefonträd servicetelefon 046-222 46 00 (PDF 36 kB, nytt fönster)

Sektionen Ekonomi
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Fax: 046-222 45 37, Hämtställe 31
Telefonträd servicetelefon 046-222 46 00 (PDF - 196 kB)
Kontakta oss A-Ö (PDF - 152 kB)